احساس نیاز به آموختن زبان عربی به بهترین شکلی در دین ما و کتاب آسمانی ما قرآن کریم مشخص و نمایان است اما از راههای دیگری نیز با توجه به موقعیت می توان استفاده کرد؛ یکی ازاین راه ها که می تواند به کمک ما بیایید دعوت از عرب زبانان برای حضور در کلاس درس و ایراد
سخنرانی و پرسش و پاسخ آسان در کلاس درس با استفاده از کلماتی ساده و قابل فهم ؛ بدون مراجعه به کتب لغت است و یا تشویق به گوش دادن رسانه های صوتی و تصویری عربی...گروه بندی همیشه در کلاس های درس گامی در جهت عدالت و کمک به شکوفا سازی استعدادها است به شرطی که مکانیزم همکاری بین اعضای گروه مشخص باشد و اعضای گروه همیشه در دسترس باشند؛ می توان رقابت علمی مناسبی با تقویت انگیزه های بیرونی و درونی ایجاد نمود.می توان از گروهها خواست درسهارا به صورت ایفای نقش درکلاس اجرا نمایند متنهای داستانی را صورت نمایش آماده کنند و در کلاس اجرا نمایند .
- همه ما می دانیم که یکی از راه های موفقیت دانش آموزان اعتماد به نفس است. به همین دلیل باید سعی کرد با ایجاد انگیزه در آنان از طریق خواندن مطالب کوتاه و مورد علاقه دانش آموزان ، حس کنجکاوی آنان را تحریک کرده و باعث شویم که دانش آموزان به منظور خواندن و اطلاع از پایان داستان تمایل به خواندن بیشتر پیدا کنند ، زیرابا موفقیت در خواندن کلمات آسان عربی احساس اعتماد به نفس کرده و به تدریج به خواندن جملات و پاراگراف های بیشتر می پردازند. بنابراین ، کلید روخوانی درس عربی در سطوح ابتدایی کلمات و لغا ت هستند و صرفا آگاهی از تلفظ و صدای حروف برای رسیدن به این منظور کافی نیست. دانش آموزان باید از معانی کلمات گوناگون اطلاع داشته باشند و قادر به نوشتن آنها نیز باشند تا سرعت و کیفیت روخوانی آنان افزایش یابد. به این ترتیب کاربرد دستوری آنها را بهتر شناخته و در متن به راحتی با آن مواجه می شوند. البته دانش آموزان در این میان به شیوه های گوناگون نیاز دارند. برخی به تمرین خواندن احتیاج دارند و برخی دیگر به توسعه مهارت های اندیشیدن به معانی. لذا ، دبیران عربی نمی توانند یک شیوه واحد را برای تمامی کلاس ها و در مورد تمامی دانش آموزان به کار ببرند. صرف نظر از شیوه های اتخاذ شده موفق ترین کلاس ها کلاسی است که در آن لذت و شادی در کار گروهی و شرکت تمامی دانش آموزان در روخوانی وجود داشته باشد. این کار می تواند زمینه ساز استفاده از جملات کوتاه، ساده و روزمره در گفت و گو های کلاسی بین معلم و دانش اموزان و بین گروههای درسی را به خوبی فراهم سازد به گونه ای که به یادگیری آنها عمق بخشد و به شکل کاربردی واژه های عربی توسط ایشان به کار رود .
- تسلط معلم به روشهای مختلف تدریس از جمله پرسش و پاسخ ، حل مسئله ، روش اکتشافی و...و استفاده از این روشها در موقع نیاز و متناسب با نوع آموخته .
- تسلط دبیران عربی بر زبان عربی و استفاده از این زبان در کلاس درس و برانگیختن شوق و علاقه به تحصیل بیشتر این زبان تاثیر انکار ناپذیری در ایجاد انگیزه در دانش آموزان و سعی در یادگیری بیشتر آنان دارد.
- استفاده از مجلات و روزنامه های عربی و ترجمه جملاتی چند از آن در کلاس درس مکملی است بر عناوین ذکر شده .
- ایجاد بردعربی در کلاس و مدرسه و درست کردن روزنامه دیواری به زبان عربی
- ایجاد رابطه سالم و صمیمانه بین معلم و دانش اموز یکی از معجزه آساترین روشهای موفقیت در تدریس این درس است.
- برقراری ارتباط بین مطالب درسی با واقعیات زندگی در ایجاد انگیزه مؤثر می باشد .
- استفاده معلم از فناوری نوین در تدریس این درس ازجمله نوار و سی دی های آموزشی مختلف.
- مسابقه وبلاگ نویسی به زبان عربی و یا میل فرستادن به این زبان برای دوستان و معلم .
- ایجاد دفتر رابط بین معلم ، دانش آموز و خانواده و مدرسه و گزارش پیشرفت و یا عدم پیشرفت تک تک دانش آموزان و مطلع کردن خانواده ها از ان و تایید این دفتر در هر جلسه توسط خانواده .
- طرح مطالب درسی به صورت پرسش های جالب : مطلب یا موضوعی را که می خواهیم کودک و نوجوان یادبگیرد ، به صورت پرسش یا پرسش هایی روشن و جالب که آنها را به فعالیت ذهنی و پویندگی ترغیب نماید ، مطرح کنیم . باید تلاش نمود تا در دانش آموزان احساس نیاز به وجود آید .
- برای مطالبی که خوانده اند ، نقاشی یا خلاصه بخواهیم .
- جوی صمیمی و مطمئن در کلاس بوجود آوریم . تا آنها به راحتی اظهار نظر کنند، اگرچه نظراتشان اشتباه و غلط باشد ، آنها باید فرصت تصحیح افکار خود را در جمع صمیما نه همکلاسی های خود پیدا کنند. خلاقیت را با ابزار محبت تقویت نماییم . برای رسیدن به مضامین کامل عقاید او را تشویق نماییم . از روش های فعال و متنوع در تدریس استفاده نماییم و به عقاید و نظریات و دست سازه های دانش آموزان احترام گذاشته و اهمیت بدهیم و نظرات آنها را در ارایه درس ، اداره کلاس محترم بشماریم و از طریق مسئولیت دادن به آنها؛ اعتماد به نفس شان را تقویت کنیم . به دانش آموز یاد بدهیم تا در مواجهه شدن با مسایل صبور باشد . از انتقادهای سازنده او نهراسیم بلکه او را تشویق نماییم .
- آنها را به فکر کردن عادت دهیم . به سؤالات پاسخ مستقیم ندهیم و راه حل مسائل را دیکته ننماییم وجواب های سطحی و گذرای آنها را به راحتی قبول نکنیم تا عادت کنند به تفکر پیرامون مسایل مطرح شده در کلاس و اطراف خود بپردازند . بر این اساس برای رسیدن به مضامین کامل عقاید او را تشویق نماییم می توان کارهای زیر را انجام داد:
سرگرمی های مناسب طراحی نماییم .
برای آنها سؤالات خارج از کلاس طرح نماییم .
سؤالات باز طرح کنیم .
سؤالات بحث انگیز طرح کنیم .
تکالیف نا تمام تعیین کنیم و خیال بافی آنها را سرکوب ننماییم .
با ایده های جدید مقابله نکنیم .
به کارهای خلاق نمره بیشتری اختصاص دهیم .
و در نهایت مهارت حل مسئله را آموزش دهیم
در ارزشیابی ها از فراگیر آنچه را بخواهیم که فهمیده است . در واقع آزمون باید علاوه بر سنجش یادگیری قبلی، توانایی ایجاد انگیزه پیشرفت را در او زنده کند. بنابراین بر نمرات امتحانی تأکید نداشته باشیم